Следвайте Гласове в Яркожълтите етикети за сигурност, прикрепени към стоките по

...
Следвайте Гласове в Яркожълтите етикети за сигурност, прикрепени към стоките по
Коментари Харесай

Кражбите в британските магазини растат на фона на високата инфлация

Следвайте " Гласове " в 
Яркожълтите етикети за сигурност, прикрепени към стоките по рафтовете на английските супермаркети, имат какво да опишат: кражбите се усилват дружно с възходящите разноски за живот, написа Bloomberg.

Случаите на обири от магазини в Обединеното кралство са се нараснали с 18 на 100 през 12-те месеца до юни, до момента в който най-високата инфлация от повече от четири десетилетия докара до скок на цените на разнообразни артикули – от самун до паста, което прави все по-трудно за потребителите да си разрешават съществени неща.
Предвид предстоящото ускорение на инфлацията, кражбите може да се разпространят още повече, а търговците на дребно стават все по-бдителни във връзка с краденето. Търговските обекти, които преди прикрепяха устойства срещу кражба на скъпи продукти като алкохол, се насочиха към отбрана и на по-малко евентуални артикули – масло, сирене, препарати за пране и протеинови блокчета, някои от които се продават на дребно единствено за 2 паунда (2,37 долара).
„ Когато настъпи интервалът на инфлация, видяхме, че кражбите се усилват, до момента в който останалата част от пазара се сви. Почти всички търговци на дребно вкараха повече ограничения, без значение дали става въпрос за защита или за маркиране “, разяснява основният финансов и стратегически шеф на Marks & Spencer Group Еоин Тонге.

Tesco и Sainsbury са измежду стоте търговци на дребно, които през август приканиха английската полиция да се концентрира върху закононарушенията в търговията на дребно, защото издръжката за живот тежи доста на купувачите. Tesco ускори ограниченията за сигурност по-рано тази година, в това число с спомагателен личен състав в магазините, разяснява ръководителят ѝ Джон Алън пред Times Radio.
„ Отчаяни ограничения “
„ Не съчувствува на хората, които крадат от магазините, само че мога да схвана обезверените хора, които подхващат обезверени ограничения “, разяснява Алън.
Инфлацията на цените на питателните артикули доближи рекордните 14,7% предишния месец, добавяйки спомагателни 682 паунда към междинната годишна сметка за извършване на покупки. Повече от една четвърт от семействата в Обединеното кралство споделя, че изпитва финансови усложнения – два пъти повече от предходната година – а мнозина настояват, че по-високите цени на храните и напитките са главен проблем.
Обичайно кражбите от магазините се усилват във времена на финансови усложнения, а доста търговци на дребно означават, че е имало повече случаи по време на финансовата рецесия. Очаква се скокът на сметките за сила и идните покачвания на лихвите по ипотечните заеми да основат сериозен напън върху потребителите в цялата страна. През април към 16% от семействата споделиха, че към този момент би трябвало да пропущат хранене, а доста от тях към този момент са се обърнали към питателните банки за поддръжка.
„ Има напън върху фамилиите и персоналните бюджети, както и напън върху Коледа по отношение на даването на дарове “, разяснява Ричард Ким, основен изпълнителен шеф на консултантската компания Retail Economics. „ Всичко това са фактори, които могат да доведат до повишаване на кражбите в близко бъдеще “.
Завръщането към извършването на покупки във физическите магазини след блокадите и общественото разграничаване също е фактор, способствуващ за повече обири от магазините.
 
Източник: investor.bg
 
 
 
19 Ное 202210019 Ное 202215919 Ное 202271219 Ное 2022182019 Ное 202287519 Ное 2022597КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022168819 Ное 202212618 Ное 2022126124 Sep 20222801
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР